Blodsporkurs nybegynner (konkurranse og ettersøk)

Blodspor – nybegynner (konkurranse og ettersøk) 

Kurset er fulltegnet, men mulig å melde seg på for venteliste

  Helgen 28.-29.05.2022

Oppstart:         Lørdag 10-16 og søndag 10-16

Varighet:  12 timer

 

Kursinnhold: På dette kurset vil du få en innføring i blodspor.  Det vil si hvordan trene hunden til å følge spor av bloddråper som er lagt ut på bakken. Hunden bruker luktesansen og fører følger på til hunden finner slutten på sporet. I enden av sporet kan det ligge en hjorteskank, leke eller godbiter.

Når hunden går spor får den brukt hele seg.  Hunden føres hele tiden i en langline og den skal føres i et vanlig tempo.  Dette er en meget fin aktivitet for hunden, også når det er båndtvang! 

Kurset tar for seg hvordan du legger blodspor og hvordan du skal trene hunden under ulike forhold med hensyn til terreng, vind m.v. 

Du vil også få informasjon om hvordan du kan trene hunden til godkjent ettersøkshund og hvilke krav det er for å stille på blodsporprøver.

Instruktør: Kåre Undrum

Kåre utdannet seg som instruktør da det ble påbudt med ettersøkshund i jaktsammenheng i 1992, og er også dommer. Han har avholdt blodsporkurs hvert år siden, og synes fremdeles det er morsomt å dele av sin kunnskap til glede for nye ekvipasjer.

 

Max 6 ekvipasjer – vi forbeholder oss retten til å avlyse kurset ved for få påmeldte.

 

Påmeldingsfrist: 20. mai 2022

Betalingsfrist:    en uke etter påmelding  

 

Pris: Kr 1500,- for medlemmer i RAHK

          Kr 1900,- for ikke medlemmer

 

No Fields Found.