HOME KURS UTSTILLING AGILITY RALLYLYDIGHET LYDIGHET MILJØTRENING
AGILITY

Agility i Rakkestad Hundeklubb!

Fellestreningene er onsdager på Monsrud (kart HER) fra kl. 18-20. For tema – følg med på vår facebookgruppe. Det er et krav til deltakerne at de har gått nybegynnerkurs eller tilsvarende. Som klubb har vi fokus på god grunntrening og positive metoder.

Søndagstrening for nybegynnere fra kl. 16-18

Nybegynner Agility trening. Trening er gratis for medlemmer i klubben, og styres av  koordinator. Det er krav om at fører har bestått nybegynnerkurs for å delta på disse treningene. Ved spørsmål ta kontakt på:

agility@rakkestadhundeklubb.no

Retningslinjer for trening av agility i Rakkestad Hundeklubb

Vedtatt av styret i RAHK 7.5.13

Det er et krav at fører av hunden har gått nybegynnerkurs i agility eller har tilsvarende erfaring. Årsaken er at man kan påføre hunden skader/skremme den ved feil trening – og noe grunnleggende kunnskap er viktig for å unngå dette. Treningene er åpne for klubbens medlemmer. Ikke medlemmer kan trene inntil to ganger før de melder seg inn.

Det er ingen nedre aldersgrense for at hunden kan delta på trening MEN eier og fører av hunder under 12 mnd plikter å tilrettelegge treningen slik at valp/unghund ikke belastes. Det er mye man kan trene i agility med unge hunder – men langt fra alt.

Alle som deltar på agilitytrening er felles ansvarlig for å sette hinder frem og rydde etterpå. Dersom noe er ødelagt, meld fra.

De fleste treninger avholdes uten instruktør. Det vil alltid være en ansvarlig tilstede som har nøkkel til container, og koordinerer treningen. Vi hjelper hverandre.

Enhver er selv ansvarlig for treningen av sin hund.

Hva er agility?

Agility er en fartsfylt, spennende og morsom hundesport. Sporten drives over hele verden, og de aller fleste raser og blandingsraser kan delta. Fører skal veilede hunden gjennom en hinderbane, med færrest mulig feil på kortest mulig tid.
I konkurranser er det 3 klasser, hvor hver klasse igjen er inndelt etter liten, medium og stor hund. Høyden på hunden din bestemmer hvilken "høydeklasse" hindrene skal være i.

Vel møtt til agilitytrening i RAHK!

Onsdag 14. Oktober: Nina og Karina Ringstad

Onsdag 21. Oktober: Karoline Dahl Minge